rendőrkézen

2021.03.18. 09:44

Rács mögé kerülhet a bárnai férfi, aki hidegvérrel életveszélyesen megverte ittas apját

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az édesapával és fiával szemben, akik településük presszója előtt összeverekedtek, majd a fiú lefejelte és meg is rúgta apját, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Nool

Forrás: Pixabay

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2020 júniusában a 32 éves férfi éppen a község presszója előtt ült, amikor ittas édesapja számon kérte őt, amiért az a tőle kölcsönkért kabátban ment dolgozni. A szóváltás odáig fajult, hogy a fiú ököllel arcon ütötte apját, aki a földre esett, de felkelt és két kézzel megragadta fia nyakát. Dulakodni kezdtek, majd a fiú lefejelte, háromszor az arcán megütötte és egyszer meg is rúgta az apját, aki újra földre került. A fiúnak azonban ez sem volt elég, földön fekvő apját még kétszer fején is megtaposta, majd az életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett sértettet magára hagyva hazament.

Az ügyészség a fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg az apával szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat. A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a fiút szabadságvesztés büntetésre, míg édesapját közérdekű munka büntetésre ítélje.

Mivel a fiú a vele szemben más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés tartama alatt követte el a bűncselekményt, az ügyészség indítványt tett a büntetés végrehajtására is, ugyanis ha az elkövető a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani. Így ha a bíróság őt bűnösnek találja, a férfira további 8 hónap szabadságvesztés letöltése is várhat.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában