tragikus halál

2021.02.15. 16:06

Tapasztalt extrém búvár fulladt a nógrádi megyehatár közelében található bányatóba

Hatalmas merülési tapasztalattal rendelkezett az a 33 éves férfi, aki vasárnap délután fulladt a szomszédos Heves megyei Apc településen található bányatóba.

Nool/Bors

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vízbe fulladt egy férfi Apcon, a Széleskő-bányatónál vasárnap, a délutáni órákban.

A Bors információi szerint a 33 éves férfi egy jégbe fúrt léken keresztül ereszkedett a vízbe, de feljönni már nem tudott. Az ismerősei értetlenül állnak a tapasztalt búvár tragédiája előtt.

Mint írják: a férfi vasárnap kora délután érkezett a Heves megyei Apcra, a Széleskő-bányatóhoz, ahogyan már előtte is számtalan alkalommal. Senki nem gondolt semmi rosszra, hiszen a fiatal férfi hatalmas tapasztalattal rendelkezett, hosszú évek óta merült a Föld minden táján, tengerekben, óceánokban és fagyos vizekben egyaránt.

– A Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében még vizsgálja a haláleset körülményeit – tájékoztatta a Heol-t Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A TV2 Tények megszólaltatta a férfi édesanyját, aki elmondta: fia jól ismerte a tavat, hároméves kora óta járt oda búvárkodni, ez volt a kedvenc helye. Mégis elsodorta a víz és nem találta meg a léket, egyedül merült, csak kirándulóknak volt köszönhető, hogy segítséget hívtak hozzá. A szakértő azt mondta: ha kötélbiztosítással merült volna, túlélhette volna a hétvégi túrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában