Rendőrkézen

2021.02.26. 07:43

Összehangolt akcióban fogták el a orvvadászokat és orgazdákat megyénk rendőrei

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Pásztói Rendőrkapitányság többrendbeli orvvadászat, közokirat-hamisítás és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 61 éves B. Lajos és a 26 éves R. Alex, orvvadászat bűntett és orgazdaság vétség miatt az 56 éves I. Árpád ellen, továbbá lopás bűntett miatt a 77 éves S. László, az 58 éves Sz. István és egy 48 éves külföldi születésű férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a 61 éves férfi 26 éves társával 2018. január 28-án a Nagybárkány és Mátraszőlős külterületen megtartott vadászat alkalmával három vaddisznót ejtett el. A gyanúsítottak az elejtett vadból kettőt jegyeztek be, egyet eltulajdonítottak, és azt B. Lajos ingatlanjába szállították.

A megalapozott gyanú szerint B. Lajos, R. Alex és I. Árpád 2020. április 26-án ugyanezen a területen úgy vett részt egy vadászaton, hogy az 56 éves férfit a vadászati naplóban nem tüntették fel, valamint tiltott vadászati eszközzel – éjszakai lövésre alkalmas célzó készülékkel – felszerelt fegyverrel ejtettek el két vaddisznót.

B. Lajos továbbá 2020. május 9. és május 30. között a – naplóban fel nem tüntetett – 26 éves társával együtt további három vadászat alkalmával, tilalom alá eső szarvasborjút, valamint egy őzbakot és egy vaddisznót ejtett el. A gyanúsítottak a szarvasborjú elejtését nem jegyezték be, azt ellopták és I. Árpád részére értékesítették, míg a másik két vad esetében más vadállat elejtését tüntették fel a vadászati naplóban.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy a 48 éves külföldi férfi és S. László 2020. május 11-én két vaddisznót ejtettek el, amelyet nem jegyeztek be a vadászati naplóba. A gyanúsítottak az állatokat Sz. István segítségével elszállították és értékesítették.

A pásztói nyomozók a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival közösen 2021. február 24-én egy összehangolt akcióban a gyanúsítottakat elfogták, lakóhelyükön pedig kutatást tartottak, amelyek alkalmával különböző fegyvereket, többszáz lőszert, valamint különböző trófeákat találtak meg és foglaltak le. A hatóság tagjai az előállított hat férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Pásztói Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja a büntetőeljárást, egyben vizsgálja, hogy további személyek összefüggésbe hozhatók-e a bűncselekmények elkövetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában