játék

2021.02.26. 09:02

Megvannak a nyertesek: online feladvánnyal hívták fel a fiatalok figyelmét a biztonságos netezésre

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

Forrás: police.hu

A police.hu közleménye szerint A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Biztonságosabb Internet Napja alkalmából tekintettel arra, hogy a bevezetett szigorítások miatt idén nem volt lehetőség személyes megjelenésre a különböző közösségi helyszíneken – iskolákban, idősek klubjában – , ezért egy online feladvánnyal hívta fel a lakosság, különösen a fiatalok figyelmét a biztonságos internethasználatra.

Biztonság A Fő Facebook oldalon a szakemberek 2021. február 8. és 12. között, minden nap három kérdést tettek közzé, elektronikus kérdőív formájában. Naponta más-más témakört érintettek a speciális feladatok. Délutánonként a feladványhoz tartozó, figyelemfelkeltő tanácsokat láthattak az érdeklődők a közösségi oldalon az aktuális napi témával kapcsolatban.

A kérdőívek kitöltésére mindig másnap reggelig volt lehetősége a résztvevőknek, amikor az újabb kérdéssor megjelenése előtt közzétették a helyes megoldásokat, hogy ellenőrizhessék válaszaikat. Ezen a módon is ráirányítva a figyelmet, többek között az internetes vásárlás veszélyeire, valamint a biztonságos online fizetésre, továbbá az internetfüggőség jeleire, a közösségi profilok megfelelő kezelésére, és a felhasználónév, a jelszó biztonságának megőrzésére.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Nógrád megye különböző településeiről, az általános és középiskolás, valamint a felnőtt korosztályból közel kétszázan kapcsolódtak be a játékba. A legtöbb helyes választ adó kilenc fő részére a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai személyesen juttatták el a díjakat. A rendőrök az ajándékcsomagban – amit mindannyian örömmel fogadtak – a prevencióhoz kapcsolódó tárgyakat helyeztek el, a felnőttek többek között mozgásérzékelős fényvetőt, riasztós ajtóéket, valamint bűnmegelőzési témájú könyvet, a gyermekek fülhallgatót, pendrive-ot, illetve hátizsákot kaptak. A vetélkedő első három helyezését Belencsák Balázs (15 év) és Babicska Lili Anna (12 év), nőtincsi lakosok, illetve Bárány Bernadett (34 év), varsányi lakos érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában