bilincsben

2021.01.20. 11:20

Vádat emeltek az országszerte ismert banda ellen, akik Nógrádban is tevékenykedtek

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a harminc éves Heves megyei férfival és két társával szemben, akik országszerte parkoló gépkocsik katalizátorait vágták le és lopták el.

Forrás: shutterstock

A gyanúsított 2019 februárja és májusa között úgy próbált pénzhez jutni, hogy járművel járta az országot és a nála lévő eszközökkel – villáskulccsal, aligátorfűrésszel, kombinált fogóval, de akár akkumulátoros flex-szel is – az utcán parkoló gépjárművek katalizátorait vágta le, majd az így eltulajdonított katalizátorokat értékesítette. Cselekményeit alkalmanként két társa is segítette.

A banda az ország több pontján, így Gyöngyösön, Aszódon, Budapesten, Dunaújvárosban, Jobbágyiban, Salgótarjánban, Egerben, Debrecenben, Szolnokon, Székesfehérváron és Vácott is lecsapott, összességében milliós kárt okozva.

Fotó: police.hu

Az ügyészség vádiratában két vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és közügyektől eltiltás alkalmazására, míg büntetlen előéletű harmadik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat a kétmillió forintot meghaladó összegű bűnügyi költség és a sértettek kárának megfizettetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában