rendőrkézen

2020.12.12. 09:24

Salgótarjánban terjesztettek kábítószert, elítélték a droghálózat tagjait

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság első fokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 32 éves nőt, aki ismerősei körében kereskedett marihuánával. Ugyanilyen büntetést kapott az őt kábítószerrel ellátó férfi is.

Forrás: police.hu

A férfi 2019 július végén 300 gramm marihuánát vásárolt értékesítési célból egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől. A kábítószert szeptembertől december 11-ig 4-5 alkalom keretében értékesítette ismerősének, a 32 éves salgótarjáni nőnek.

Fotó: police.hu

A nő a kábítószert öt ismerősének adta tovább. Legutóbb 2019. december 11. napján vásárolt a férfitól 160 gramm marihuánát, aminek nagy részét még aznap eladta fogyasztóinak, azonban egyik vásárlóját ezen a napon közúti intézkedés alá vonták, nála megtalálták a kannabiszt, majd a rendőrök eljutottak a 32 éves nőig, végül pedig az őt ellátó férfihoz. Mindkettejük lakásán találtak kábítószert a rendőrök a házkutatások során.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak a Salgótarjáni Járásbíróság által tartott előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróságnak nem kellett tárgyalást tartania. A bíróság mindkét vádlottat – az ügyészi mértékes indítványnak megfelelő – 3 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától, valamint a bűnügyi költségeket is meg kell fizetniük. A férfi lakásán lefoglalt készpénz egy részét a bíróság visszatartotta, mivel vele szemben 635.000 forint vagyonelkobzást is alkalmazott a kábítószer-kereskedelem útján szerzett vagyonra.

Fotó: police.hu

Mindkét vádlott és védőjük a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett az ítélet ellen.

A vádlottak a nyomozás kezdete óta letartóztatásban voltak, a kényszerintézkedést a bíróság az elsőfokú ítélet kihirdetése után is fenntartotta, így a jogerős döntést is a börtönben kell megvárniuk.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában