törvényszék

2020.09.17. 18:54

Videóra vette gyarmati áldozata szenvedését a pesti gyilkos

Hétfőn kezdődött a tárgyalása annak a budapesti férfinak, aki két évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel halálra verte barátját Balassagyarmaton. Mindezt videóra vette, hogy megleckéztesse áldozatát.

Nool

Forrás: police.hu

Az ügy büntetőperét hétfőn kezdték meg a Balassagyarmati Törvényszéken, ahol a vádlott, V. N került meghallgatásra, aki először próbálta saját felelősségét titkolni, majd beismerte és részletezte tettét.

A sajnálatos kimenetelű bűncselekmény 2018 októberében történt. Ekkor V. N a sértettel több szórakozó helyet is felkeresett és italozott azon az estén. Az ittas vádlott a város főutcáján a sértettet több alkalommal a mellkasán és a vállán megütötte. Később V. N és barátja, a sértett édesanyjához mentek, ahol a vádlott pénzt követelt áldozatától. Mivel a sértett ennek ellenszegült, a vádlott ütlegelni és rúgni kezdte – annak könyörgése ellenére is –, miközben életének kioltásával fenyegetőzött. Közben elővette mobilfelefonját, hogy rögzítse a sértett szenvedését – tájékoztatta portálunkat dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára.

Bárány Dávid azt is elmondta, hogy a vádlott csak reggel vette észre, hogy a sértett már nem ad életjeleket. Ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, a sértett újraélesztését a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte, majd a mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után a helyszínt elhagyta. Ezt követően egy közeli ruházati boltban a véres nadrágja és cipője helyett újat vásárolt.

Mint azt a sajtótitkár elmondta, V. Norbert a tárgyaláson azzal próbált védekezni, hogy a sértett saját anyját is bántotta, ezért vette videóra az áldozata szenvedését, hogy éreztesse milyen kiszolgáltatott helyzetben lenni.

Hozzátette: a vádlott először a rendőröket is félre akarta vezetni, így azt nyilatkozta, hogy a sértettet egy általa ismeretlen társaság is megverte az éjszaka folyamán, ezzel is próbálva magáról terelni a gyanút.

Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért az emberöléssel vádolt férfira, fegyház fokozattal.

V. Norbert második tárgyalását, a tanúk meghallgatásával csütörtökön tartották volna meg. Ez azonban elmaradt a vádlott védőjének betegsége miatt, így egy későbbi időpontban kerül pótlásra – mondta a sajtótitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában