határinfó

2020.09.04. 06:50

Újabb szlovák-magyar határátkelőket, köztük a letkésit is megnyitják

A gyorsabb átkelés érdekében a jelenleg nyitva tartó határátkelőhelyek mellett újabbakat vehetnek igénybe szeptember 5-én 5 órától.

Nool

Somoskőújfalu, határátkelő. 48 órás engedéllyel közlekedhetnek az országok közt a Magyar, Szlovák és a Cseh állampolgárok.

Fotó: Hegedűs Márk

Ahogy arról beszámoltunk, szeptember elsejétől léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek többek között azt is szabályozzák, hogy a szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 órára az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de ezt a sávot nem hagyhatják el.

Szintén beléphetnek az ebben a 30 kilométeres sávban élő magyarok is, ha 24 óránál kevesebbet tartózkodtak a szomszédos állam határától számított 30 kilométeres sávban.

A rendőrség honlapján csütörtök este tették közzé, hogy szombat hajnalban három Nógrád megyét érintő határátkelő is megnyílik a kétoldalú személy-, és teherforgalom előtt.

Balassagyarmat és Slovenske Darmoty közötti határátkelő 0 órától 24 óráig, a Nógrádszakál és Ráróspuszta-Ráros közötti határátkelő pedig 5 órától 20 óráig nyílik meg a kétoldalú személyforgalom előtt. A Somoskőújfalu és Satorska Bukovinka közötti határátkelő kétoldalú személy, illetve a teherforgalom előtt is megnyílik 0 órától 24 óráig a gyorsabb átkelés érdekében.

Íme az aktuálisan nyitva tartó határátlépési pontok és tranzitútvonalak listája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában