bűnelkövetők

2020.09.18. 11:20

Pásztói férfi is szerepel a toplistás körözött személyek listáján

A Magyar Rendőrség honlapján rendszeresen frissítik a legkeresettebb bűnelkövetők listáját. Ezen 50 személy látható fotóval, és az általuk elkövetett bűncselekmények is megismerhetők. Jelenleg egy Nógrád megyei férfi szerepel a rendőrség által leginkább keresett személyek között.

Sz. R.

Osváth Attilát költségvetési csalás miatt körözik

Forrás: police.hu

A bűncselekmények elkövetőit, a veszélyes bűnözőket fényképes toplistán jeleníti meg a Magyar Rendőrség weboldala, a Police.hu, amelyen piktogramok segítségével nyomon követhető, kinél lehet lőfegyver, ki lehet különösen veszélyes a környezetére. A körözöttek többsége férfi, mindössze öt nőt keresnek a hatóságok. Szintén öt különösen veszélyes bűnözőt tartanak számon, ugyanennyi személy elfogása érdekében pedig nyomravezetői díjat is kitűztek, közülük kettőre egymillió forintot.

Az országos körözési toplistában egyidőben legfeljebb 50 bűnelkövető szerepelhet, amelyek között egy pásztói születésű férfit is nyilvántartanak. Mint a police.hu-n írják, Osváth Attilát költségvetési csalás miatt körözik, és a NAV Bűnügyi Főigazgatósága rendelte el a körözését még 2016-ban.

Osváth Attilát költségvetési csalás miatt körözik
Fotó: police.hu

Ő a toplistás a megyéből, de rajta kívül még közel száz embert keresnek a megyei szervek a rendőrségi nyilvántartás szerint. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság 38, a balassagyarmati 28, a rétsági 20, a bátonyterenyei 20, a pásztói 9, a szécsényi pedig 5 esetben folytat körözési eljárást. A legtöbb személyt csalás vagy lopás miatt keresik, de gyermekpornográfia is szerepel a körözés jogalapjaként.

 

Bejelentések

A körözési adatlapok „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gombjára kattintva jelenik meg az online bejelentő űrlap. Itt e-mail formátumban juttathatják el a rendőrséghez az adott körözéssel kapcsolatos információjukat. Bejelentésüket anonim módon is megtehetik, ugyanis az elérhetőségek mezők kitöltése nem kötelező. Azonban a rendőrség munkáját nagyban segíti, ha megadják a nevüket, e-mail címüket vagy telefonszámukat a felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Emellett a rendőrség továbbra is fogadja a bejelentéseket a 112-es segélyhívó számon és a telefontanú +36-80/555-111-es vonalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában