kényszerintézkedés

2020.09.23. 08:40

Lakat alatt marad a börtönből szabaduló nógrádi drogkereskedő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak az 58 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, akinek a korábban egyszer már elrendelt kényszerintézkedése egy börtönbüntetés miatt szakadt félbe.

Forrás: Shutterstock

A férfi ellen legutóbb azért indult büntetőeljárás, mert 2018. augusztusától 2019. szeptemberéig folyamatosan, heti rendszerességgel adott el új pszichoaktív anyagot több salgótarjáni fogyasztónak. A gyanúsítottnál 2019. október 17-én délután a rendőrség egy közúti intézkedés során mintegy 170 gramm fehér színű porszerű, kristályos anyagot talált, melyből az igazságügyi szakértő több mint nettó 100 gramm mennyiségben etil-heptedron nevű új pszichoaktív anyagot mutatott ki.

A férfit a közúti intézkedés után letartóztatásba helyezte a bíróság, de mivel korábban már ugyanilyen bűncselekmény miatt kiszabtak vele szemben egy végrehajtandó szabadságvesztést, letartóztatását félbeszakították, elkezdte a börtönbüntetését letölteni.

E büntetéséből a férfi 2020. szeptember 20. napján szabadult volna, azonban a Balassagyarmati Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy szabadlábra kerülése esetén nagy lenne a veszélye a bűnismétlésnek: mivel munkahellyel, legális jövedelemmel, keresettel nem rendelkezik, és huzamosabb ideje a bűnös tevékenységéből származó anyagi javakból tartotta fenn magát, tovább folytatná a drogkereskedést.

Ezért az ügyészség indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a férfi letartóztatásának elrendelését, a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája pedig az ügyészi indítványnak helyt adva el is rendelte a letartóztatást, így a férfi nem szabadulhatott.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában