baleset

2020.09.09. 10:32

Elsodorta a busz mögül kilépő gyereket, majd elhajtott a sofőr Endrefalván

Endrefalván sodort el egy gyereket egy autós kedd délután. A rendőrség tájékoztatása szerint a kocsi vezetője elhajtott a helyszínről a baleset után.

Nool

Endrefalván sodort el egy gyereket egy autós kedd délután. A rendőrség tájékoztatása szerint az autó vezetője elhajtott a helyszínről a baleset után.

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint szeptember 8-án elütöttek egy gyereket Endrefalván. Mint megtudtuk, az eddig ismeretlen sofőr délután negyed öt körül, egy buszmegállónál sodorta el az autóbusz takarásából úttestre lépő gyermeket, aki meg is sérült, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A megyei rendőr-főkapitányság emlékeztetett rá, hogy a KRESZ előírja, hogy ha valaki a baleset, halált vagy személyi sérülést okozott, akkor a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesítenie kell és a lehetőségekhez képest gondoskodnia kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő egyenruhás engedélyével szabad elhagyni, ahogy azt Endrefalván is tennie kellett volna a sofőrnek.

– Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek – tették hozzá, kiemelve, hogy személyi sérülés esetén, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában