ügyészség

2020.09.09. 09:43

Elrendelték letartóztatását a salgótarjáni sorozatbetörőnek

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 25 éves férfinek a letartóztatását, aki fiatalkorú társával követett el sorozatos lopási cselekményeket.

Forrás: Shutterstock

A férfi július-augusztus hónapjaiban öt lopást követett el Salgótarjánban, közülük többet egy fiatalkorú társával. Mind a módszereik, mind a zsákmány változatos volt: a kiszemelt ingatlanokba erőszakkal vagy besurranva jutottak be, cipőt, fűkaszát, pénzzé tehető fémárukat zsákmányolva, de volt olyan ingatlan, ahonnan az ajtót vitték magukkal, máshol pedig az épületről szaggattak le lemezprofilokat. A lopási cselekményekkel 5.000 forint és 105.000 forint közötti károkat okoztak alkalmanként.

Végül a gyanúsított augusztus 29-én este Salgótarjánban az egyik italboltban szóváltásba keveredett egy férfivel, kölcsönösen dulakodni kezdtek egymással, majd a földre kerülve birkóztak. A dulakodás közben a gyanúsított több alkalommal ököllel, majd egy székkel megütötte a másik férfit.

A gyanúsítottat öt rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, valamint garázdaság miatt vonták eljárás alá. A férfi nem tartózkodott állandó bejelentett lakcímén, a hatóság többszöri megkeresésére sem volt fellelhető, tartózkodási helye ismeretlen volt, a felkutatására tett intézkedések sem vezettek eredményre, ezért az ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

Az indítvány alapján a terhelt jelenlétének biztosítása, szökésének, elrejtőzésének megakadályozása érdekében a Balassagyarmati Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában