Vízből mentettek

2020.08.29. 15:22

A Tóstrandon tartottak gyakorlatot a nógrádi lánglovagok

A helyi hivatásos tűzoltók három ­szolgálati csoportja a napokban vízből mentési gyakorlatokat hajtott végre a Tóstrandon.

G. E

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője arról tájékoztatott, hogy az állomány frissen felszerelt tagjai a gyakorlott tűzoltók iránymutatása mellett ismerhették meg a különböző technikákat, a vízből mentéshez szükséges technikai eszközöket és a speciális mentési mozzanatokat.

A hivatalvezető ­elmondta: a nyár utolsó meleg napjain sokan keresnek felfrissülést a szabad vizek mellett és a strandokon. Azonban az alapvető szabályokat minden esetben figyelembe kell venni és be kell tartani, mert sajnálatos tény, hogy a fürdőzés közben bekövetkezett balesetek sok esetben drámaian végződnek.

– Elsősorban a gyermekeket kell megtanítani ezekre a szabályokra, de jó, ha mindenki tisztában van azzal, hogy csak az arra kijelölt helyen, szakszemélyzet által ellenőrzött vizekben a legbiztonságosabb megmártózni – hangsúlyozta Szeles Péter, hozzátéve: – Abban az esetben, ha bajba jutott embert látunk, kérjünk segítséget a 112-es telefonszámon, mert sokszor a segítő szándék tragédiával végződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában