a nyugdíjat akarták

2019.08.16. 16:45

Rokonsága verte meg és rabolta ki a 94 éves nógrádi férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú elkövetővel és felnőtt társával szemben, akik egyikük 94 éves dédapját rabolták ki.

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlottak, akik unokatestvérek, miután megtudták, hogy nyugdíja érkezett a fiatalkorú vádlott dédapjának, 2018. november 19. napján, hajnali 4 óra körül megjelentek annak házánál és oda ismeretlen módon bementek. Amíg a felnőttkorú vádlott a konyhában figyelt, a fiatalkorú társa az ágyban alvó sértettre térdelt, lámpával az arcába világított és pénzt követelt tőle, miközben ököllel a vállán megütötte. Az idős férfi nem adott pénzt a dédunokájának, aki emiatt őt az ágyról lerántotta és a párna alatt elhelyezett 70.000,- Ft készpénzt elvette. Az így megszerzett pénzen társával megosztoztak.

Másnap, szintén a hajnali órákban a fiú egyedül ment el a sértetthez azért, hogy a maradék nyugdíját megszerezze. Ez alkalommal is az alvó férfira térdelt, miközben az arcát ütötte és a többi pénzt követelte tőle. Mikor a sértett nem adott neki pénzt, az ágyból kirángatta, az ágyat átkutatta, de újabb pénzösszeget már nem talált. Mialatt a dédunokája az ágyat kutatta át, a sértett magához vett egy csőfogót és azzal védekezésképpen fejen ütötte a fiatalt, aki emiatt nyomban távozott a helyszínről.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, társával szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában.

Forrás: Balassagyarmati Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában