Időjárás

2024.07.10. 06:48

Tovább fokozódik a felmelegedés

Az északkeleti, a keleti, majd a délkeleti szél főként az északi tájakon lehet élénk.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Esetleg az ÉNy-i határ mentén lehet frissítő zivatar. 32 és 39 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a délkeleti szél.

A tartós hőség leginkább az időseket, illetve a szív- és érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre.

A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, a vérnyomás ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, a kiszáradás és a leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, illetve kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!