Havazás

2024.01.17. 11:13

Óvatosan a nógrádi utakon, riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt!

Akár estig is kitarthat a csapadék.

Nool.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint a nap folyamán délnyugatról északkelet felé - jellemzően kis mennyiségű - vegyes halmazállapotú (átmeneti ónos esőt is felvonultató) csapadékkal járó tömbök vonulnak: a legtöbb helyen napközben esőbe megy át a csapadék, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár estig, éjfélig is vegyes lehet a halmazállapot. Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos, fagyott eső fordulhat elő, az idő előrehaladtával egyre inkább eső valószínű. A térség északi részén (illetve emellett a Nyírségben) a kezdeti havazásból lepel-3 cm-es hóréteg alakulhat ki, de az északi határvidéken 3 cm-t is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága. 

Az ónos vagy fagyott eső mennyisége Borsod, Heves és Nógrád északi részein a nap második felében meghaladhatja az 1 mm-t. Jelenleg Nógrád minden járására elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső veszélyei miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!