Időjárás

2023.11.04. 07:39

Ködös, felhős, változékony idő várható szombaton Nógrádban

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthattok ma.

Nool.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombat reggelre sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely csak lassan szűnik meg, illetve a Dunántúl egyes tájain egész nap felhős maradhat az ég. Elszórt eső, szitálás is lehet. Máshol napos, közepesen felhős idő lesz. A csúcsérték 10 és 16 fok között változik.

Frontmentes, őszi időjárás várható

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál, főleg gyermekeknél, jelentkezhet nátha és köhögés - hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!