Időjárás

2023.07.13. 07:45

Heves zivatarlánc robog át az országon, Nógrádban narancs figyelmeztetés van érvényben

Az elmúlt napok az elviselhetetlen kánikuláról szóltak. A jó időt most egy zivatar szakítja meg, de aztán hétvégére újra visszatér az igazi strandidő. Felhőszakadás miatt az egész országra – így Nógrád vármegyére is – elsőfokú riasztás van érvényben.

Nool.hu

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a gyakran erősen gomolyfelhős égből többfelé, több alkalommal várható eső, zápor, zivatar. Heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 26 és 35 fok között változik a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hűvösebb.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Nem lesz csapadék. Reggel 16, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!