Időjárás

2023.05.15. 07:46

Továbbra is szükségünk lesz az esernyőkre és ez jó pár napig így is marad

Ma is sok felhő lesz felettünk, és az egész megyében többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra.

Nool

A biztonság kedvéért legyen kéznél ma is az esernyő

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma reggelig sokfelé, majd napközben főleg az ország délkeleti felén várható eső, zápor. Néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél megélénkülhet. 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Kedden erősen felhős, vagy borult marad az ég. Eleinte inkább csak a Dunántúlon, majd újra sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Az északkeleti szél erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 17-19 fok valószínű délután.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!