Árvíz

2023.01.19. 10:01

Családi házak pincéjébe betörő víz ad munkát a nógrádi lánglovagoknak

Két településen is családi ház pincéjét elöntő víz ad munkát a tűzoltóknak.

G.E., V.E.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy Mátraszőlősön a Fő úton egy ingatlan pincéjében 80 centiméter magasan, Herencsényben pedig egy Kossuth úti épületben másfél méter magasan áll a víz. Előbbi helyszínen a pásztói hivatásos tűzoltók egy szivattyúval távolítják el a vizet. Herencsényben pedig a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tajgai két szivattyúval dolgoznak jelenleg is. 

Frissítés

Talajvíz árasztotta el egy somoskőújfalui ház pincéjét is csütörtök délelőtt.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a település Ifjúság útjára riasztották a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat, akik a családi ház pincéjéből kiszivattyúzták a vizet, majd áramtalanították a helyiségben található gázkazánt. A lánglovagok figyelmeztették az ingatlan lakóit, hogy a fűtőberendezést előbb át kell vizsgálnia egy szakembernek, és csak azután szabad újra beindítani. Kapás Márton hozzátette: mivel a lakók meg tudták oldani másképp a fűtést, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Tegnap Endrefalván is pincét öntött el a víz:

Pásztón pedig a partfal is leomlott:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!