Hóesés

2021.12.17. 14:42

Továbbra is kérdéses az idei fehér karácsony Nógrád megyében

Mozgalmas időjárásra kell számítani szűkebb hazánkban a napokban – közölte Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

N. O.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Mint mondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ugyan egészségtelennek minősítette a levegő minőségét Salgótarjánban, de ez valamelyest javulni fog a napokban. 

– A hétvégén több órás napsütés lesz felhőátvonulásokkal, azonban mindezt szél is kíséri, amely vasárnapra még erősebb lesz, olykor akár viharos erejű. Ezáltal viszont a levegő minősége is jobb lesz. A völgyekben, így Salgótarjánban viszont csak kis mértékben javul majd a helyzet – emelte ki a meteorológus. 

Hozzátette: a napközbeni hőmérséklet 3-4 Celsius fok körül alakul majd. 

A jövő hét elején pedig a szokásosnál jóval hűvösebb időjárás várható, lesz ahol fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. Az éjszakai órákban a szélcsendes és fagyzugos részeken, például Zabaron akár -13 Celsius fok is lehet, míg a városokban -6 Celsius fokra csökkenhet a hőmérő higanyszála. 

A meteorológus arra is kitért, hogy nagyobb havazás nem lesz, maximum egy-egy hózáporra lehet számítani. Azt pedig, hogy lesz-e fehér karácsony, még nem lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!