időjárás

2021.08.04. 07:01

Zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést Nógrád megyére

Szerdára is elsőfokú riasztás van érvényben.

Nool

Gyõr, 2020. augusztus 17. Személyautók haladnak a heves zápor után esõvízzel borított gyõri Mónus Illés utcában 2020. augusztus 17-én. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján Gomoly-és fátyolfelhők lesznek az égen, de zápor, zivatar inkább csak északon, északnyugaton fordul elő. Az északnyugati szél megélénkül. Reggelre 15 fok köré csökken a hőmérséklet, délután 30 fok körüli kánikula várható.

Fotó: köpönyeg.hu

Szerdára azonban zivatarok kialakulása miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére. A met.hu szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Az előrejelzés szerint reggel az Észak-Dunántúlon, Északi-középhegység térségében, emellett esetleg délkeleten fordulhatnak elő gyenge zivatarok, amelyeket elsősorban intenzív csapadék kísérhet. Délelőtt a gyengülő gócok kelet, északkelet felé vonulnak, délután pedig már inkább csak az Északi-középhegység térségében, Észak-Alföldön fordulhat elő néhol zivatar. Erősebb gócokban az intenzív csapadék (10-25, esetleg > 25 mm) mellett jégeső (jellemző jégméret < 2 cm), valamint erős vagy viharos (50-75, kis eséllyel > 75 km/h) szél is várható.

Fotó: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!