időjárás

2021.06.28. 08:11

Újabb, de már elviselhetőbb hőhullámra számíthatunk Nógrádban is

Hétfőre zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére.

Nool

enyhül a meleg gyerekek játszanak

Forrás: shutterstock

Enyhülni látszik az elmúlt napok borzasztó hősége. Nógrád megyére zivatar veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést hétfő éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

- Délutántól az Északi-középhegységben, az Alföld északi részein számíthatunk helyenként zivatarra, amelyet rövid idő alatt 10-20 mm-t meghaladó csapadék, kisméretű jég és viharos (akár 60-70 km/h fölötti) széllökés kísérhet. Arra is van esély, hogy a zivatartevékenység északkeleten folytatódik keddre virradóan is – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Országosan lassan enyhül a kánikula, de megyénk leghidegebb pontján, Zabarban például több mint 10 Celsius-fokkal volt hűvösebb, mint a fővárosban.

Ugyanakkor továbbra is erős UV sugárzásra kell számítsunk. A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint:

- Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Fotó: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!