időjárás

2021.06.28. 08:11

Újabb, de már elviselhetőbb hőhullámra számíthatunk Nógrádban is

Hétfőre zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére.

Nool

Enyhülni látszik az elmúlt napok borzasztó hősége. Nógrád megyére zivatar veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést hétfő éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

- Délutántól az Északi-középhegységben, az Alföld északi részein számíthatunk helyenként zivatarra, amelyet rövid idő alatt 10-20 mm-t meghaladó csapadék, kisméretű jég és viharos (akár 60-70 km/h fölötti) széllökés kísérhet. Arra is van esély, hogy a zivatartevékenység északkeleten folytatódik keddre virradóan is – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Országosan lassan enyhül a kánikula, de megyénk leghidegebb pontján, Zabarban például több mint 10 Celsius-fokkal volt hűvösebb, mint a fővárosban.

Ugyanakkor továbbra is erős UV sugárzásra kell számítsunk. A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint:

- Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Fotó: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik