időjárás

2021.02.05. 14:23

Vigyázat: ónos eső és hó is érkezhet hétvégén Nógrád megyébe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ónos esőre lehet számítani Nógrád megyében a hétvégén.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szombatra virradó éjszaka az északkeleti területekre csapadékzóna érkezik, melyből az eső mellett havas eső, illetve az északkeleti határvidéken vizes, 2 centiméteres tapadó hó hullhat – adta ki figyelmeztetésül péntek délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írják: szombat estétől újabb, gyenge intenzitású csapadékzóna érkezik, amelyből az Északi-középhegység térségében gyenge ónos esőre (néhány tized mm) lehet számítani.

Fotó: met.hu

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap északon ónos esővel indulhat a nap. Napközben elszórtan számíthatunk kisebb esőre. Helyenként élénk, erős lehet a szél. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt, az ország északi felén lesz hidegebb, délen és nyugaton jóval enyhébb az idő.

Hétfőn északnyugat felől érkezik lehűlés, 1-11 fokra számíthatunk, keleten lesz enyhébb idő. Dél felől egyre többfelé elered az eső. Előbb nyugaton, az esti óráktól az északi tájakon is havas esőbe, hóba válthat a csapadék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!