időjárás

2021.01.24. 12:44

Már a figyelmeztetést is kiadták: nagy havazás érkezik hétfőn Nógrádba

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint több megyét is érintő figyelmeztetést adtak ki hétfőre a közelgő hóesés miatt. Nógrád megyében fél nap alatt öt centimétert meghaladó friss hó hullhat.

Nool

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre, mely több megyét is érint: Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére vonatkozik a figyelmeztetés, melynek értelmében 12 óra alatt akár 5 centiméternyi hó is eshet.

A veszélyjelzés szerint az Északi-középhegységben a 10 cm-t, főként a hegyekben a 20 cm-t is elérheti, illetve meghaladhatja a friss hó mennyisége.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőre virradóan nagyjából az ország délkeleti kétharmadán sokfelé várható csapadék: egyre inkább havazás, havas eső, de északkeleti csücsökben reggelig kitarthat az eső. Napközben a csapadékzóna északkelet felé távozik, mögötte átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Délután a Dunántúlon újra előfordulhat havas eső, kisebb havazás. Szeles idő, délután 1-5 fok valószínű.

Fagyos reggelek, hózáporok jönnek Nógrádba jövő héten

Kedden eleinte erősen, később változóan felhős idő várható. Elszórtan kisebb havazás, hózápor jöhet. Kelet kivételével sokfelé erős, a Dunántúlon viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -8, -1, napközben 0, +5 fok várható.

Szerdán változóan felhős-napos időre készülhetünk elszórt hózáporokkal. Hajnalban a hófödte, derült, szélcsendes tájakon -10 fok alá hűlhet a levegő, napközben -2, +5 fok várható. Csütörtök délután megint havazás, este viszont melegfront jön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!