veszély!

2020.08.04. 20:58

Riasztást adtak ki Nógrádra: a Közút kéri, hogy csak indokolt esetben induljunk útnak

Zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adott ki Nógrád megyére az Országos Meteorológia Szolgálat. A Magyar Közút Zrt. felhívta a közlekedők figyelmét, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak a csapadékkal érintett területeken.  

Nool

Salgtarjn, 2020. jlius 22. Villmls s viharfelhk Salgtarjn felett 2020. jlius 21-n. MTI/Komka Pter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Több hullámban zivatarok, heves zivatarok alakulnak ki, nagyobb területen felhőszakadás is várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nógrád megyében a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Heves zivatarok leginkább egy széles délnyugat-északkeleti sávban fordulhatnak elő, 90 km/h-t meghaladó (néhol akár >95-100 km/h) széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás (általában 30-50 mm, lokálisan >50 mm is eshet rövid idő alatt) kíséretében. Az előttünk álló éjszaka során is folytatódik a zivatartevékenység, szerda hajnalban északkeleten intenzívebb zivatarok is előfordulhatnak.

A Magyar Közút Zrt. kéri a riasztással érintett megyékben a közlekedőket, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, időjárási körülményekről.

A közútkezelő valamennyi érintett megyében készenlétet rendelt el mérnökségein, hogy a vízátfolyások megszüntetését, a burkolatra került hordalék eltakarítását minél hamarabb el tudják végezni. A folyamatos munkavégzés mellett, bizonyos időjárási körülmények között ugyanakkor fel kell készülniük a közlekedőknek arra, hogy időszakosan csak korlátozottan használhatnak egy-egy útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!