időjárás

2020.06.17. 18:42

Durva felhőszakadásokra figyelmeztetnek Nógrádban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetést és elsőfokú riasztást adott ki Nógrád megyére.

Nool

Fotó: Komka Péter, MTI

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán olvasható, első- és másodfokú figyelmeztetés is érvényben van Nógrád megyében a zivatarok és felhőszakadások miatt. Prognózisuk szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Emelett intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat. Ugyanezen okok miatt elsőfokú riasztás is érvényben van megyénkben.

Ha önöknél is leszakadt a jég, hömpölygött a víz, vagy különleges felhők borították be az eget, várjuk fotóikat, videóikat a [email protected] mailcímre.

Nap közben Salgótarján már kapott az égi áldásból, ahogy az videónkon is látszik:

 

Az Időkép tájékoztatása szerint egy sekély ciklon hatására rendszerbe szerveződött zivatarok okoznak kiadós esőzéseket, felhőszakadásokat több helyen az országban. Rövid idő alatt 30-40 milliméter, néhol ennél is több csapadékot okoznak a lassan mozgó, intenzív zivatarcellák. Helyeként viharos széllökések, jégeső kíséri a vihart. A zivatarlánc radarképük szerint Nógrád megye keleti részein halad nyugat, délnyugati irányba.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Nógrád megye területére
Fotó: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!