Elismerés

2024.02.08. 11:20

Terényi vállalkozó érdemelte ki az Év Agrárembere díjat

Dezsény Zoltán, a Terényben működő Magosvölgy Ökológiai Gazdaság vállalkozója nyerte el az Év Ökológiai gazdálkodója kategóriában az Év Agrárembere díjat, valamint a közönségszavazás győztese is ő lett.

Lászlók Judit

A kitüntetés honlapján található információk szerint idén 10. alkalommal adták át az Év Agrárembere díjakat, amelyet Mátrai Zoltán, az Agrotrend csoport vezetője hívott életre. A versenyen idén tizenegy kategóriában ítélték oda az elismeréseket a zsűri által legkiválóbbnak vált agrárszakembereknek.

A díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának az elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt. Az elismerés fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter. A zsűri a jelöltek közül az első körben online szavazással választotta ki a kategóriánkénti két döntőst. Ezt követően pedig a második fordulóban személyes zsűrizést tartott Kiskőrösön, ahol a kategóriánkénti két-két jelölt közül kiválasztották a kategóriagyőzteseket.

Szűkebb hazánkból Dezsény Zoltánt, a Terényben működő Magosvölgy Ökológiai Gazdaság vállalkozóját választották az Év Ökológiai gazdálkodója kategóriában az Év Agráremberének, valamint a közönségszavazás győztese is ő lett.

„Dezsény Zoltán 2009-ben végzett okleveles környezetgazdálkodási agrármérnökként az akkori Szent István Egyetemen, majd 2013-ban ösztöndíjjal nemzetközi agrárfejlesztés szakon szerzett mesterszakos diplomát a Kaliforniai Egyetemen. 2012 és 2017 között az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet munkatársa volt. Budapesten nőtt fel, családjával 2013-ban költözött Terénybe. Feleségével, Judittal közösen alapították a Magosvölgy Ökológiai Gazdaságot, amelynek fő profilja a kisléptékű ökológiai vegyes zöldségtermesztés” – olvasható a kitüntetés honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!