Salgótarján

2021.03.30. 15:56

Játszva ismerkedtek a költségvetés témájával

Családi költségvetés témában a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói második alkalommal vettek részt a Pénz7 nevű eseményen.

V. E.

Ez a magyar program a kimagasló részvételi számok elismeréseként a Global Money Week eseménysorozat legjobbjai között szerepelt az elmúlt években.

Fekete Zsoltné, az intézmény igazgatója elmondta: a kilencedikes technikumi tanulók két osztályfőnöki óra keretében ismerkedhettek meg a költségvetés fogalmával, illetve mindennapi használatának alapjait is elsajátíthatták játékos feladatok segítségével.

– Az idei volt a hetedik Pénz7, amely a Covid–19 vírus miatt ez alkalommal a virtuális világban kapott teret. Az online megnyitón Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte a résztvevőket, majd hangsúlyozta: a pénzügyi tudatosság különösen fontossá vált a járványhelyzetben, a családok is olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyek megoldásában a hosszabb távú pénzügyi tervezés is segítséget adhat. A témahét óráit természetesen a mi iskolánkban is csak az interneten keresztül sikerült megtartani, Sirkó Katalin Krisztina osztályfőnök vezetésével. A tanulóink nagy érdeklődéssel vetették bele magukat a játékos feladatokba, amelyek megoldása közben a hétköznapok alatt is alkalmazható praktikákat sajátíthattak el – mondta Fekete Zsoltné.

A Borbély igazgatója emellett azt is kifejtette: bíznak abban, hogy az intézmény diákjai a következő tanévben személyes jelenléttel, tantermi körülmények között csatlakozhatnak majd a programhoz, akkor már harmadik alkalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!