fejlesztés

2020.07.04. 08:00

Tízmilliók érkeztek Kelet-Nógrádba: tovább javul az egészségügyi ellátás

Újabb beruházások kezdődhetnek el szűkebb hazánkban a közeljövőben.

T.-N. O.

Legutóbb Dorogházán újult meg a fogorvosi rendelő

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint újabb támogatások érkeztek a Magyar Falu Programban Kelet-Nógrádba. Ezáltal orvosi rendelő kialakítására Héhalom több mint tizennyolcmillió, Kisbárkány pedig közel négy és félmillió forintot nyert el.

Orvosi eszközök beszerzéséhez is több település kapott segítséget. A döntés által Somoskőújfalu közel hárommillió, Sóshartyán csaknem hárommilliót Kisbárkány mintegy kétmillió, Kazár több mint másfél millió, Mátraszőlős közel hárommillió, Hollókő szintén majdnem hárommillió, Héhalom több mint két és félmillió, valamint Buják csaknem kétmillió forintot kapott. A közeljövőben további támogatások érkezhetnek megyénkbe a Magyar Falu Programban, amelynek célja, hogy megállítsa a falvakból történő elvándorlást, javítsa a lakhatást, elősegítse a munkahelyteremtést, a munkába járás körülményeit, valamint a községekben lévő intézményi ellátottságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!