Amerikázás

2024.06.24. 15:20

Veteránautó-had sorakozik majd a romhányi Angolkertben

A múlt század ötvenes évekbeli Amerika hamisítatlan hangulata elevenedik meg ezen a hétvégén Romhány központjában.

Hegedűs Henrik

Hagyományosan június utolsó napjaiban rendezi meg a veteránjármű gyűjtő szenvedélyéről és Amerika-rajongásáról közismert Tóth Sándor és csapata a Pick Up Drive névre keresztelt rockabilly fesztivált és amerikai autós találkozót, amely az elmúlt nyolc esztendő során nemzetközi hírnévre emelkedett és valósággal tódul a nép a helyszínre, a Laszkáry-kúria kertjébe, amit a helybeliek nemes egyszerűséggel angolkertnek, becézve „Anginak” hívnak.

veteránautók érkeznek
Veteránautó-had érkezésére számíthatnak a vendégek. A képen a főszervező Tóth Sándor egyik kedvence volánja mögött (Fotó: NMH archív, H. H.)

Az idei eseményre június 27-e és 29-e között várják a régi autócsodák, illetve az ősi rockabilly és rock’n’roll zene szerelmeseit. Az első napon a szálláshelyek elfoglalása után máris nyit a blues kocsma, míg pénteken a kora délutáni autós felvonulást követően ezerrel dübörög a muzsika a szabadtéri színpadról. A legteljesebb program szombaton, 29-én lesz, ekkor díjazza a szakmai zsűri a legelegánsabban felkészített járműveket, és a koncertek sora mellett táncversenyt is hirdetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában