Szórakozás

2024.05.27. 15:30

Középkori kardpárbaj harci zaja zengett a rétsági gyermeknapi forgatagban

Lelkes fiatalok lepték el vasárnap délután Rétságon a KRESZ-park területét, a gyermeknapi forgatagban a kicsik mellett a szülők is igencsak kedvüket lelték.

Hegedűs Henrik

A Gyermekliget nevet is viselő szabadidős övezetben a leglátványosabb rész mindenképpen a középkori játékok bemutatója volt, a tizenévesek aktív részvételével. A tizenhatodik századi török hódoltsági kor viseletébe öltözött kamaszok kapták kezükbe a jókora – természetesen műanyagból készült – kardot, kipécézték a leendő ellenfelet, majd hangos „rajta” kiáltással megindult az ádáz, gigászi küzdelem. Néhány dudás pedig a bősz párbajokhoz kísérő muzsikát is biztosított, így az összhatás kiváltképp meghozta a végvári idők hangulatát.

Ádáz kardpárbajokat vívtak a gyermekek
Ádáz kardpárbajokat vívtak a gyermekek
Forrás: Beküldött fotó

Míg a vitézek egymást kergették, egyéb szórakoztató mozzanatokban is bővelkedett a gyermeknapi kavalkád. Aki kézügyességét próbára akarta tenni, különböző figurákat rajzolhatott az aszfaltra, mások pedig az arcukat pingáltatták ki színes festékkel, vagy a hajukba fonattak koszorút, de volt többek között madárbemutató, fegyvermustra, mesejáték és íjászat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!