Évforduló

2023.06.14. 15:32

Hetvenkettedik születésnapját ünnepli Eszményi Viktória

Ma lett 72 éves Eszményi Viktória énekesnő, aki június 14-én Balassagyarmaton született. Főleg country-stílusú dalaival vált országszerte ismertté, napjainkban szinte csak gyerekeknek énekel.

NOOL

Eszményi Viktória nagy sikereket ért el énekesnőként

Forrás: Facebook/Eszményi Viktória hivatalos rajongói oldal

A Wikipédia ismertetése szerint az 1972-es Ki mit tud?-on figyelt fel rá Bergendy István, majd felkérte, hogy vegyen részt a turnéjukon. A Magyar Rádióban 1975-81 között mintegy húsz sikeres felvétele készült, melyek közül többet a televízióban is előadott. Dalai többségének Latzin Norbert, Demjén Ferenc és Heilig Gábor volt a szerzője. A Vidéki lány vagyok című dalával 1981-ben aratott nagy sikert a táncdalfesztiválon. A dal szövegével egyértelműen utal balassagyarmati származására is, mint azt énekli: 

Egy lány vagyok csupán a sok közül, ki vidékről a városba került. Bár úgy döntöttem, itt is maradok, én akkor is vidéki lány vagyok.

Az életrajzból kiderült, hogy a Rock Színház első, 1981-es társulatának tagjaként több darabban is játszott. Ugyanebben az évben megjelent első szólóalbuma is, melyen a Bojtorján együttes kíséri. Az első szerzemény, melyet későbbi férje, Heilig Gábor – 1983-ban házasodtak össze – írt számára, az Üres egy hely című dal volt 1976-ban. Első közös duettjük Ha megkérdeznéd címmel 1979-ben készült el. A Szia Öcsi című televíziós műsoráért férjével közösen Nívó-díjat kaptak.

A Meglepetés magazinnak adott áprilisi interjújában az énekesnő 46 éve tartó boldog házasságáról elárulta: hasonlóságaik mellett a különbözőségük is összetartotta őket. Kiemelte: cserfes, pörgős, nyughatatlan embernek tartja magát, míg Gábor csöndesebb, megfontolt, nyugodt típus. Emiatt úgy érzi, hogy a belső egyensúlyuk fenntartásához épp egymásra volt szükségük az életben. Emellett kapcsolatuk kezdetétől kölcsönösen meghagyták egymás szabadságát, hiszen Viktória férjével együtt úgy gondolja, hosszú távon akkor működik egy szerelem, ha a társ támasz, és nem béklyó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!