Gyengeségeiről mesélt

2022.04.24. 14:32

Gáspár Laci máig nem tudta feldolgozni édesapja elvesztését

Hosszú éveken át titkolta súlyos betegségét Gáspár Laci édesapja. A családfő 47 éves korában hunyt el, fia, Laci ekkor 25 éves volt. A történtekről a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában osztott meg részleteket az énekes.

Nool

Forrás: Life TV

Gáspár Laci nem szeret gyengeségeiről beszélni, mindig igyekszik erősnek mutatni magát. Ennek komoly ok áll a hátterében. 

Édesapjának kétszer is gyomorfekélye volt, emiatt többször szanatóriumban kezelték Veszprémben. Az egykori családfő egyik alkalommal megszökött onnan, családja pedig teljesen kikészült, hogy hová tűnhetett. Laci Balassagyarmaton, erősen ittas állapotban talált rá édesapjára, aki ekkor behívta őt egy pizzériába, ahol megdöbbentő hírt közölt fiával: rákos, méghozzá a tüdején találtak rosszindulatú daganatot és mindössze pár éve maradt hátra. Miután a balassagyarmati származású énekes megtudta a sokkoló hírt, hazavitte édesapját, aki viszont másnap, kijózanodva már tagadott mindent, amit korábban mondott. Laci hitt neki, majd 7 év múlva, szintén szanatóriumi tartózkodása idején édesapja nagyon rossz állapotba került: már vért köhögött.

Laci csak utólag döbbent rá, hogy apja már akkor igazat mondott, amikor ittasan vallomást tett neki, de mivel sem műtéteket, sem kemoterápiás kezeléseket nem akarta végig csinálni, és azt sem szerette volna, hogy családja szomorú legyen, így inkább mindenki elől eltitkolta problémáját.

Én is ilyen vagyok. Nem miatta. Ilyen vagyok, ilyen a vérem, így születtem. Hogyha nekem bajom van, nem mondom el.

fogalmazott Laci a műsorvezetőnek, Hajdú Péternek a Life TV adásában.

Hajdú Péter édesapja halálával kapcsolatban azt kérdezte Lacitól, hogy hasonlóan járt volna-e el, és neheztel-e rá a történtek miatt.

Erős volt. Tisztelem őt ezért. Ehhez nagyon nagy erő kell.

– fogalmazott Laci, aki akkoriban apja józanul mondott szavának hitt, hisz korábban sosem hazudott neki. Elvesztését azonban máig nem tudta feldolgozni, gyakran álmodik is vele. 

9 évvel ez előtt különleges álma volt, amely máig élénken él benne és fontos üzenetként éli meg: egy házban találkozott tüdőrákban elhunyt édesapjával, ahol mindenki cigarettázott és hatalmas füst gomolygott az épületben. Amikor édesapja szólni akart hozzá, Laci felriadt álmából, majd amikor visszaaludt, álma ugyanott folytatódott. Édesapja akkor az alábbiakat mondta neki:

Már mindent tettél a teába, mézet és tejet is, de egy dolgot elfelejtettél: cukrot!

Ekkor megint felriadt és próbálta értelmezni édesapja üzenetét. Végül azt az üzenetet szűrte le, hogy álmán keresztül apja arra kérte akkor őt, hogy ha már mindene megvan, a legfontosabb, hogy családjának segítsen. Hajdú Péter szerint azonban egész más értelem bújuk meg ezek mögött a sorok mögött. A műsorvezető szerint Laci apja a szeretet fontosságára célzott, miszerint az énekes mindent megtett már, de a szeretet még nem tett bele eleget...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!