Interjú

2022.02.08. 19:55

Kislányáról, zenei karrierjéről és közelgő koncertturnéjáról is mesélt Radics Gigi

Nagy tervekkel és lendülettel indította az idei évet Radics Gigi, akinek nemrég jelent meg új dala, de hamarosan koncertturnéval is kedveskedik majd a rajongóknak.

Nagy Orsolya

Az énekesnő a szövegírást is magára vállalta

Forrás: RGP

– Hogyan élte meg a vírus okozta korlátozásokat a múlt évben szakmai szempontból és édesanyaként? 

– Szakmai szempontból szörnyű volt szembesülni azzal, hogy ahogy sok szektor, úgy a szórakoztatóipar is megtorpanhat. Egyszer csak nincs bevétel, ellehetetlenedik sok-sok ember megélhetése. Nemcsak nekünk, énekeseknek, akiket ismer a közönség, hanem a menedzsereinknek, a háttérben szorgosan dolgozó embereknek is, mint például a koncertszervezőknek, a koncertet létrehozó dolgozóknak, de a mögöttünk zenélő zenészeknek is. Rengeteg embert érintett a korlátozás, az első év borzalmas volt. Szerencsére tavaly már volt egy kis lélegzetvételnyi szabadság, így a koncertek is megszaporodtak, de messze nem az volt és van, ami 2019-ig jellemezte életünket. Édesanyaként viszont mondhatom, hogy a lehető legjobbkor érkezett a kislányom, mert a rohanó világ megállt egy pillanatra, így én sem maradtam le semmiről. Azonban jó lenne már a pandémiáról csak múlt időben beszélgetni. 

– Mivel töltötte az elmúlt időszakot? 

– Gyerekneveléssel, amely által megélhettem a legszebb pillanatokat, és ez fantasztikus érzés. Ezenkívül nagyon termékeny voltam zeneileg. Rátaláltam egy olyan zenei világra, amelyet hamarosan a nagyközönség is hallhat majd tőlem, egy új Radics Gigit szeretnék bemutatni. Végre megérett bennem, hogy ne csak dalokat szerezzek, de a magyar szöveget is teljes mértékig én írom. Idén olyan dalok fognak megjelenni tőlem, amelyek kívül-belül engem jellemeznek, amelyek belőlem születnek és az én érzéseimet tükrözik. 

– Láthatjuk-e a jövőben a televízió képernyőjén? 

– Még az is lehet. 

– Hosszabb ideig tartózkodott Amerikában is. Hogyan értékeli az ott töltött időszakot? 

– Nagyon szeretek inspirálódni a tengerentúlon, szeretem azt a zenei alázatot, szakmaiságot, amelyet a kinti muzsikusok képviselnek, nem beszélve a stílusokról, amelyek igazán közel állnak hozzám. Tervezem, hogy még visszatérünk. Amint biztonságosnak érzem azt, hogy ilyen messzire utazzunk a lányommal, azonnal fogom a családot és a csapatomat, és útnak indulunk. 

– Milyen tervekkel vág neki az idei évnek? 

– Idén tíz éve, hogy megnyertem a Megasztárt, így a GIGI10 névre keresztelt koncertturnémé lesz a főszerep, amely során az elmúlt évtized dalait fogom színpadra vinni. Ezzel párhuzamosan egy új hangzással készítek vadonatúj dalokat, amelyek közül három már el is készült, és amelyeket havonta kiadunk majd. Ezenkívül klipeket is szeretnék forgatni mindegyikhez, az elsőt éppen vasárnap. Úgy érzem, hogy tele vagyok erővel, energiával és inspirációval, ezt az érzést a közönségemnek is szeretném átadni. 

– A közelmúltban jelent meg Király Viktorral közös dala. Mesélne arról, hogyan született meg ez a sláger? 

– Régóta terveztük Viktorral, hogy kellene közösen is írnunk egy dalt, amiben mindketten nagyon hiszünk. A kivitelezésben segítségünkre volt Gerendás Dani is. Tavaly nyáron nekiálltunk, és idén januárra érett meg a projekt. Most már állíthatom, hogy nemcsak mi hiszünk a Nem szóltál című dalban, mert folyamatosan játsszák a rádiók, és a megjelenés óta top trending a legnagyobb videómegosztó portálon. Boldog vagyok, mert hiszek abban, hogy mélyebb témákat is érinteni kell és nem okvetlenül fenékig tejfel az élet. Mivel pozitív beállítottságú ember vagyok, úgy gondolom, ha a nehézségek tapasztalattá válnak, abból lehet építkezni, és legközelebb elkerülhetők a hibák. Ez a dal arról szól, hogy amikor már a végét járja egy kapcsolat, vajon nem érdemes-e újabb esélyt adni és mindent beletenni, hogy tovább működjön. Ezt persze mindenki döntse el maga. Mindenesetre igyekeztünk ezt képi formában is megjeleníteni, és mi magunk játsszuk el azt a párt, akiről a dal szól. 

Közel 30 kilogrammtól szabadult meg – Az énekesnő elárulta, hogy rengeteget sikerült fogynia az elmúlt időben, tudatosan és odafigyelve. Nem használt táplálékkiegészítőket sem, egyszerűen csak odafigyelt és azt a módszert követte, amely már korábban is bevált. Kerülte a szénhidrátokat, sok gyümölcsöt és egészséges finomságokat evett és eszik most is, illetve fontos számára a sport is. Mint mondta, ezt nehezebb megoldani a mostani élethelyzetében, de legalább otthon tornázik, ami sosem maradhat el napirendjéből. 

Címkék#radics gigi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!