Labdarúgás

2024.06.11. 07:46

Tizenegy konzul segíti a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság meccsein Kölnben és Stuttgartban (videó)

Tizenegy konzul segíti a helyszínen a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság mérközésein Kölnben és Stuttgartban is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán kedden.

MW

A magyar csapat tagjai az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzés után a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A tárcavezető hangsúlyozta: „Ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken.”   

Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket

– fűzte hozzá.   

„Tizenegy konzul teljesít majd szolgálatot minden mérkőzésen. Annak érdekében, hogy ha ügyes-bajos dolgaik akadnak a magyar szurkolóknak, akkor azt már helyben meg tudjuk oldani, és így a lehető legkisebb bosszúság társuljon csak a szurkolói élményhez” – emelte ki.   

A magyar labdarúgó-válogatott autóbusza elindul a németországi Európa-bajnokságra a Telki edzőközpontból 2024. június 10-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A miniszter ezután arra kérte a Németországba utazó hazai szurkolókat, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján megtehetnek néhány kattintással.  

„Ez azért nagyon hasznos, mert ha valaki bajba kerül, akkor azonnal fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, tudjuk, hogy hol, kit kell keresni vagy éppen kit kell értesíteni. Van egy mobilapplikáció is, Konzinfo Utazom a neve” – közölte.   

„Arra kérek mindenkit, akinek lehetősége adódik, hogy ezt a mobilapplikációt töltse le. A szurkolói zónákba minden esetben mobilirodákkal fogunk kitelepülni, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy a helyszínen is meg tudjuk oldani adott esetben a dokumentumok pótlását vagy bármilyen ügyes-bajos dolgot” – mondta.  

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott busza érkezik a csapat szálláshelyére a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

„A legfontosabb a konzuli védelemre történő regisztráció. Mert ha baj van, akkor a segítség gyorsasága számít. És ha tudjuk, hogy kit kell keresni, tudjuk, hogy hol kell keresni, tudjuk, hogy kit kell értesíteni, akkor tudunk igazán hatékonyan segíteni” – tette hozzá.   

„Minden mérkőzésen tehát tizenegy magyar konzul lesz a helyszínen és segíti a magyar szurkolókat abban, hogy csak a szurkolásra, csak a magyar válogatott támogatására kelljen koncentrálni”

– összegzett.   

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata három speciális ügyeleti telefonszámot is létrehozott, amelyet baj esetén hívhatnak a Németországban tartózkodó szurkolók (+36-30-084-1605, +36-30-387-0636, +36-30-120-9151).   

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról biztosított, hogy a rendezőkkel és a városokkal zavartalan az együttműködés, és mindent megtesznek azért, hogy minél zökkenőmentesebb és biztonságosabb legyen a lebonyolítása az Európa-bajnokságnak.   

Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad

– tudatta.   

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott játékosa aláírja egy lány pólóját érkezés után a csapat szálláshelyén a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Arról is beszámolt, hogy egyrészt a beléptetőkapuknál biztosítanak magyar tolmácsolásra lehetőséget, akinek szüksége van rá, másrészt biztosítják a helyszíneken, hogy ha a szurkolók kívánják, akkor együtt vonuljanak ki a stadionhoz.   

Arra kérte a magyar drukkereket, vegyék figyelembe, hogy „nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak”.   

„A fanzónában étel-ital várja a magyar szurkolókat és zene, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy zavartalan jó szórakozás legyen, és bízom benne, hogy ez hozzásegíti a csapatot a szurkolással együtt az eredményes szerepléshez is” – jelentette ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában