Derbi

2024.02.26. 11:15

A csapatával együtt égett meg az Újpest szurkolója

A Ferencváros sorozatban tizenötödször győzte le az Újpestet.

MW

A ferencvárosi Aleksandar Pesic (j, háttal) gólt lő Banai Dávid újpesti kapusnak a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2024. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A címvédő Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az Újpest otthonában a labdarúgó NB I 22. fordulójának rangadóján. Hiába kezdett lendületesen az Újpest,

 Varga Barnabás révén már a szünetben két góllal vezetettek a vendégek, és a folytatásban még három találatot szereztek.

 A Szusza Ferenc Stadionban lejátszott derbit kisebb szurkolói összecsapás előzte meg, a mérkőzésen az egyik haza drukker a nyakán sérült meg az egyik pirotechnikai akció során. 

Az Újpest–Ferencváros derbik esetében megszokott „üzengetés” már a mérkőzés előtt másfél órával megkezdődött. A vendégszektor bejáratához közel nagyjából 20-30 Újpest-szurkoló lepte meg a fradistákat, ebből kisebb tömegjelenet kerekedett, ám a rendfenntartók néhány percen belül rendet tettek – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A rangadón szerencsére nem történt nagyobb atrocitás, bár az egyik szurkoló óvatlansága miatt egy kisebb sérülés történt a lelátón.

Szétégett a nyaka

Aggódó szurkolók érdeklődtek a Facebookon az Újpest FC Szurkolói Csoportjában a megégett társuk felől, és jobbulást kívántak neki. 

A férfi egy pirotechnikai eszközt gyújtott meg a nézőtéren, de egy kipattanó parázs miatt kigyulladt a ruhája, a mellette levők oltották a tüzet

 – írta meg a Magyar Nemzet. „Szétégett a nyaka” – írja az a társa, aki végül eloltotta.

Ami a mérkőzést illeti, abban sem volt túl sok örömük a hazai szurkolóknak, mégis méltósággal viselték az újabb kudarcot. Valószínűleg belátták, hogy az új vezetőedző, Mészöly Géza a rendelkezésére álló kerettel nem tehetett csodát a jóval erősebb Ferencváros ellen. A lefújás után az Újpest edzője dicsérte a Ferencvárost, egy játékost pedig külön is megemlített.

Vargát dicsérte az Újpest edzője

Mészöly Géza igyekezett higgadtan értékelni a Ferencváros elleni, hazai pályán elszenvedett 5-0-s vereséget – olvasható az Origón. 

Az első 30 percben felnőttünk a feladathoz, azt tettük, amit megbeszéltünk. Aztán viszont az első védelmi hibából gólt kaptunk, majd, amikor már azt hittük, hogy rendezni tudjuk a sorokat, megint jött Varga Barnabás, és, ahogy ő érkezik a rövidre, azt tényleg tanítani kell. Ő az a játékos, aki képes meccseket eldönteni. – nyilatkozta az Újpest edzője a két gólt szerző támadóról.

A Fradi mestere, Dejan Sztankovics a szokásával ellentétben több játékost név szerint is kiemelt a csapatából. 

Nagyon örülök minden egyes játékosom teljesítményének, említhetném az egyaránt két gólt szerző Vargát és Pesicset, azonban, ha valakiket ki kellene emelnem, azok az egyaránt iszonyatosan nagy teljesítményt nyújtó Wingo és Cissé lennének – nyilatkozta a szerb szakember, aki két magyar játékost, Botka Endrét és Katona Bálintot is méltatott. Utóbbit egyenesen a magyar futball jövőjeként emlegetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában