Labdarúgás

2023.03.14. 11:33

A DVTK kapusa elrontotta egy kisfiú születésnapját, de jóvátenné a hibáját (videó)

Az MTK–Diósgyőr másodosztályú rangadó második félidejének kezdőrúgását egy születésnapos kisfiú, Varga Énok végezte el, aki megpróbált gólt lőni a diósgyőri kapuba, de Senkó Zsombor, a miskolci csapat kapusa megakadályozta ebben a fiatal szurkolót. Azóta kiderült, hogy a kapus sajnálja az esetet és szeretné kárpótolni Énokot, mégpedig egy különleges ereklyével.

Senkó Zsombor, a miskolci csapat kapusa az MTK–Diósgyőr másodosztályú rangadón, 2023. március 13-án

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A DVTK Juventustól igazolt kapusa elrontotta a második félidő kezdőrúgását elvégző kisfiú, Varga Énok születésnapját. A kissrácot arra biztatta Stieber Zoltán, az MTK csapatkapitánya, hogy a kezdőrúgás helyett nyugodtan vezesse a labdát az ellenfél kapujára – adta hírül a Magyar Nemzet

Bár a fiú ellen csillogtatta tudását, a tétmeccsen négy gólt is kapott a kapus, a végeredmény 4–2 lett az MTK-nak – írja a Mandiner. A mérkőzés után a DVTK edzőjét megkérdezték, mit gondol arról, hogy Senkó elrontotta Varga Énok születésnapi ajándékát, mire Szergej Kuznyecov annyit válaszolt:

Rúgjon az MTK-nak gólt a gyerek!

Pozitív fordulat a diósgyőri kapus és az MTK-s kezdőrúgó történetében

Nem várt fordulatot vett az "ügy": megszólalt a Diósgyőr edzője, és szót kapott az interneten szívtelennek és ostobának megbélyegzett kapus. Az ő véleményük jelentősen árnyalja a történteket – tudta meg a Magyar Nemzet.

Kuznyecov Szergej, a DVTK edzője bevallotta, hogy az ő utasítására cselekedett úgy a kapus, ahogy azt a helyszínen, a televízióban és az interneten lehetett látni. – Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek - nyilatkozta a diósgyőri honlapnak az edző. – Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr–Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros–Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük.

Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője 
Fotós: Ádám János / Forrás: Észak-Magyarország

Szót kért Senkó Zsombor, a kapus szeretné kárpótolni Varga Énokot, mégpedig egy különleges ereklyével. 

Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot. Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este!

– mondta a Juventustól szerződtetett kapus. 

Varga Énok édesapja megköszönte a gyors és hatékony lépéseket a diósgyőrieknek. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!