Sportdiplomácia

2021.09.18. 17:40

Király Istvánt választották az Európai Kick-box Szövetség elnökévé

Az Európai Kick-box Szövetség, a WAKO Europe budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt.

A magyar sportvezető, aki eddig a kontinentális szövetség megbízott elnöke volt, sportdiplomáciai sikerként értékelte megválasztását, és reményét fejezte ki, hogy tovább nőhet a magyar kick-box érdekérvényesítő képessége is.

„Számomra nagy megtiszteltetés, a hazai kick-boxnak pedig sportdiplomáciai siker, hogy egy magyar vezetheti a kontinentális szövetséget, amely a hárommillió fős világszervezet létszámának a hetven-nyolcvan százalékát képviseli. Azzal, hogy immár hivatalosan is megválasztott elnök lettem, minden bizonnyal könnyebben tudom majd megvalósítani az európai kick-box fejlesztésére vonatkozó elképzeléseimet. A magyar kick-box érdekérvényesítő képessége pedig eddig sem volt rossz, és mostantól még jobb lehet” – idézte őt a Nemzeti Versenysport Szövetség közleménye.

Király István 2019-ben lett a WAKO Europe megbízott elnöke, azt követően, hogy a világszervezet első embere, a szerb Borislav Pelevic halála után az addigi európai vezető, az ír Roy Baker lépett elő a WAKO élére, és az ő helyét vette át első alelnökként. Most, a magyarországi világkupa idején megtartott közgyűlésen egyhangúlag választották meg elnöknek a következő négy évre.

A magyar sportvezető egyébként a hazai sportági szövetségnek és a világszövetségnek is az alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában