Korlátok nélkül

2022.04.19. 17:20

A Paquita-szvit magyarországi bemutatójára készül a Magyar Nemzeti Balett (képek)

A Paquita-szvit magyarországi bemutatójára készül a Magyar Nemzeti Balett. A Korlátok nélkül című est április 22-én várja a közönséget a budapesti Eiffel Műhelyházban.

 William Forsythe A tökéletesség szédítő ereje és Harald Lander Etűdök című alkotása mellett a Paquita-szvit először szerepel az együttes repertoárján –  közölte a dalszínház.  

Az április 22-től látható előadás igazi jutalomjátéknak ígérkezik a Magyar Nemzeti Balett együttese számára, ahol tánckari művészek és a vezető szólisták is egyaránt bemutathatják tudásukat. A társulat igényeihez igazodva a Paquita mellett más Petipa-koreográfiák (A Szilfid, Trilby, Talizmán), valamint Viktor Gzovszkij (Grand Pas) és Mihail Fokin (Armida pavilonja) egy-egy variációja is bekerült a produkcióba. A mazurkában a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei mutathatják meg tudásukat.

A betanításban Solymosi Tamás balettigazgató mellett Irina Prokofjeva és Albert Mirzojan balettmesterek működtek közre.

A Paquita-szvit méltó bemutatásához Oleg Molhanov díszletei és Rományi Nóra jelmezei járulnak hozzá. A férfi és női szólókat hármas szereposztásban Tatjana Melnyik, Alija Tanykpajeva és Elena Szaripova, valamint Balázsi Gergő Ármin, Dmitrij Tyimofejev és Palumbo Valerio táncolják.

Az est második részében visszatér az együttes repertoárjára William Forsythe A tökéletesség szédítő ereje – The Vertiginous Thrill of Exactitude című darabja, valamint újra látható Harald Lander Etűdök című alkotása.

Borítókép: Jelenet az Etűdök című produkcióból. Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Balett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában