Porcelánművészet

2021.11.24. 17:50

Herendi porcelánokat felvonultató kiállítás nyílt Sanghajban

A magyar kulturális örökség részét képező porcelánokat bemutató kiállításnak a Hudec László magyar építész tervezte Sanghaji Képzőművészeti Múzeum ad otthont.

A tárlaton a Herendi Porcelánmanufaktúra legismertebb mintáival, a többi között a Viktória-, az Apponyi-, a Rothschild- és a Royal Garden-mintákkal díszített szettekkel találkozhatnak az érdeklődők.

A herendi porcelánművészet alkotásai első alkalommal jelentek meg önálló tárlat keretében Kínában.

Az ünnepélyes megnyitón a kulturális és üzleti élet képviselői vettek részt. A karácsonyi és újévi ünnepekhez kötődő elemekkel díszített tárlatot Bolla Szilárd, Magyarország sanghaji főkonzulja, valamint Csang Hszin-ji, a Sanghaji Képzőművészeti Múzeum igazgatója nyitotta meg november 19-én.

A magyar kulturális örökség részét képező porcelánokat bemutató kiállításnak a Hudec László magyar építész tervezte, 1922-ben épült villa ad otthont, ahol jelenleg a Sanghaji Képzőművészeti Múzeum működik.

Hudec nevéhez több mint száz épület fűződik Sanghajban, ahol 1918 és 1947 között tevékenykedett. A magyar építészt 2014-ben a sanghaji internethasználók egyedüli külföldiként Sanghaj 99 klasszikus szimbóluma közé választották.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!