Egy a Természettel

2021.10.04. 13:40

Állatvédelmi programokkal várja a gyerekeket a vadászati világkiállítás

Eddig több mint 900 ezren látogatták az országszerte nagy érdeklődést kiváltó rendezvénysorozatot.

Többek között gyermekeknek szóló állatvédelmi programokkal, valamint solymászati, íjászati, agarászati és elöltöltő fegyverekről szóló bemutatókkal várják az érdeklődőket az Egy a Természettel című Vadászati és Természeti Világkiállítás az állatok világnapján, hétfőn. Este hét órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban A bereki ember című, Fekete István életének emléket állító film is látható lesz. A mű Szabó Sipos Barnabás és Bodrogi Gyula főszereplésével, Bertha Lívia rendezésében valósult meg.

Lassan a feléhez érkezik a húsz napon át tartó Egy a Természettel című Vadászati és Természeti Világkiállítás. A hosszú távú fenntarthatóság jegyében a világkiállítás egyik fontos eleme a szemléletformálás. Ehhez kapcsolódóan szeretnék a fiatalokat nyitottá tenni a természet és a vadvilág különleges értékeire.

Az állatok világnapján az A pavilonban interaktív, állatvédelmi napot rendeznek gyermekeknek. Szó lesz a vadászat és a vadvédelem kapcsolatáról, valamint az állatkertek vadvédelmi tevékenységéről is.

A Nemzetközi Csarnok, vagyis az A pavilon színpadán 11 órától Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője Vadállatvédelem a 21. században címmel tart előadást. 13 órától Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztője, Tóth Szabina vadállatmentő állatorvos, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának munkatársa és Takács-Gubicza Melinda óvodapedagógus Vadállatok gyerekszemmel címmel tart előadást. Ezt követően Tóth Szabina és Schütz Éva vadállatmentő állatorvosok a vadállatok védelméről beszélnek.

Délután háromtól Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászati Védegylet munkatársa és Némedi Edina, az Állatmentő Sereg képviselője a vadászat és a vadállatvédelem kapcsolatát helyezi középpontba. Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója az állatkertek vadvédelmi tevékenységét mutatja be 16 órától. A nap zárásaként, 17 órától Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője tart előadást Vadállatvédelem a nagyvállalatoknál címmel.

A D pavilonban 13 órától világzenei koncertet hallhatnak az érdeklődők. Ezt követően 14 órától a világkiállítás díszkapuját, a hullajtott agancsokból készült Totemet megalkotó Szőke Gábor Miklós lesz a Nimród Café vendége, akivel Kókai Márton, a Nimród Vadászújság munkatársa beszélget. Délután fél négytől Déri János, a Hortobágyi Madárkórház igazgatója és orvosa lesz a Csőre Gábor beszélgetőpartnere, majd 17 órától a Fitos Dezső Társulat adja elő A Falu című művet.

Az F pavilonban a négy hagyományos vadászati mód, vagyis a solymászat, az íjászat, az agarászat és az elöltöltő fegyverek bemutatója várja az érdeklődőket.

Bőszénfán, a vadasparkban A Zselic nagyvadjai című kiállítás tekinthető meg. Révfülöpön, a mólónál pedig folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.

A rendezvényről további információk a kiállítás honlapján érhetőek el.

Vasárnap több mint 48 ezren látogattak ki a világkiállításra. Ezzel a központi helyszín, a Hungexpo látogatottsága átlépte a 228 ezret. A Fátyol Iskolaprogram első öt napján több mint 16 ezer diákot láttak vendégül, a program hétfőn újabb négyezer diák érkezésével folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!