festészet

2021.07.04. 14:10

Van Gogh önarcképeiből rendez kiállítást a londoni Courtauld galéria

Vincent van Gogh önarcképeiből rendez kiállítást jövőre a londoni Courtauld galéria, amely szerint ez lesz a holland posztimpresszionista festő önábrázolásának szentelt első átfogó kiállítás.

A február 3-án nyíló tárlaton legalább 15 önarckép szerepel, köztük több olyan, amely utoljára van Gogh műtermében volt látható együtt

– közölte a múzeum.

A kiállításon szerepelni fog az 1886-ban festett Önarckép sötét nemezkalappal, valamint az Önarckép palettával, amelyet van Gogh a dél-franciaországi Saint-Rémy-de-Provence-ban, egy menhelyen festett 1889-ben, egy évvel a halála előtt. A kölcsönbe kapott műveken kívül bemutatják a tárlaton a galéria saját van Gogh-önportréját is, az Önarckép bekötött füllel című képet, amely azután keletkezett, hogy a festő lemetszette bal fülét.

„Ez az első eset, hogy egy kiállítás Vincent van Gogh önábrázolásának teljes skáláját vizsgálja”

– közölte a galéria, amely a 2018 óta tartó nagyszabású felújítás után novemberben nyit ki újra híres remekműveket magába foglaló impresszionista gyűjteményének bemutatásával.

A Van Gogh Self-Portraits című kiállítás 2022. február 3-tól május 8-ig lesz látogatható a londoni Somerset House-ban, az 1932-ben alapított galéria belvárosi székhelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában