Orientale lumen

2021.01.02. 14:21

Online követhető január 11-én a Szent Efrém Férfikar koncertje

A Szent Efrém Férfikar Orientale lumen sorozatának első hangversenyét 2021. január 11-én online követheti a közönség.

A Szent Efrém Férfikar koncertje a III. kerületi Főtéren 2019. november 30-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Kertesi Ingrid operaénekessel az ortodox karácsony ünnepéhez kapcsolódó műsort állított össze a Szent Efrém Férfikar. A műsorban bizánci szerzők, Bubnó Tamás feldolgozásában megszólaló kárpátaljai kántálások és nagy orosz mesterek művei is megszólalnak, valamint a nyugati egyházzenei kultúra két emblematikus művét, Mozart Ave Verumját és César Franck Panis Angelicusát is előadják.

A jubileumi, 10. évfolyamába lépő sorozat első koncertjén a Virtuózok 2020-as évadának 13 éves tehetsége, Marosz Ajna is közreműködik közölte az együttes.

Az online közvetítés 2021. január 11-én 19.30-tól élőben és ingyenesen követhető a Szent Efrém Férfikar hivatalos Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Az Orientale lumen koncerteken szokásos közös éneklés sem marad el, ezúttal mindenki otthon, családja körében énekelhet együtt Kertesi Ingriddel és a Szent Efrém Férfikar énekeseivel.

Borítókép: a Szent Efrém Férfikar koncertje a III. kerületi Főtéren 2019. november 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!