Mozi

2018.08.30. 13:05

Hamarosan itthon is bemutatják Nemes Jeles László legújabb filmjét

A Napszállta című alkotást a szeptember 14. és 22. között sorra kerülő 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja majd a közönség.

Az elindulásának jubileumát ünneplő miskolci mustra célja kezdetektől fogva a fiatal tehetségek felkutatása és bemutatása szerte a nagyvilágból – hangsúlyozta Bíró Tibor az Echo Tv Kultúrklub című műsorának szerdai adásában. A fesztiváligazgató hozzátette: mára az azonos évi berlini, cannesi, locarnói filmfesztiválok legújabb alkotásai hazánkban előszőr az ő programkínálatukban láthatók. Elhangzott: a miskolci filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke és egyik díszvendége a világhírű lengyel filmrendező, Krzysztof Zanussi lesz.

A számos külföldi és hazai alkotás mellett a miskolci seregszemle versenyprogramjában lesz először látható Magyarországon Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje, a Napszállta is. Az Oscar-díjas rendező új művének szeptember elején a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje, majd a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja a közönség, onnan érkezik az alkotókkal együtt Miskolcra.

A magyar filmek idei mezőnyéből versenyez a CineFesten Szilágyi Zsófia Egy nap című drámája is, amelynek világpremierje Cannes-ban, az elsőfilmeket versenyeztető Kritikusok Hetében volt, és a fesztiválról végül a nemzetközi kritikusok Fipresci-díjával tért haza.

Bíró Tibor a tévés interjúban elmondta: a fesztiválprogramokon való részvétel ingyenes.

Borítóképünk kivágás Nemes Jeles László Napszállta című filmjének előzeteséből

Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!