Krimi

2023.06.27. 15:09

Megindító felvételek: hazahozták a horvátországi helikopter-balesetben elhunyt katonák koporsóit

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet.

MW

Fotó: Mészáros János

Kedden 13 órakor érkezett meg a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár leszállópályájára az a Mi-17 típusú szállítóhelikopter, amely annak a három helikopterpilótának a maradványait hozta haza, akik a múlt héten, katonai kiképzés közben Horvátországban szenvedtek halálos balesetet egy, a szolnoki dandár kötelékébe tartozó H145M típusú forgószárnyassal.

Fotó: MTI / Mészáros János
Fotó: MTI / Mészáros János

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet, kezükben a három elhunyt honvéd – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – képével.

A koporsókat nemzeti színű lobogóval takarták le, a szolnoki Légierő Zenekar gyászindulójának hangja mellett a díszegység sorfala között, dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnoka felvezetésével szállították a felravatalozott hangárba.

Az elhunyt hősök családtagjai, valamint a felsorakozó helyőrségi állomány előtt Kálinger Roland alezredes, tábori lelkész mondott búcsúbeszédet - írta a szoljon.hu.

Honvédségi helikopter-baleset - Katonai tiszteletadással fogadták az áldozatok koporsóit Szolnokon
Fotó: MTI / Mészáros János
Fotó: MTI / Mészáros János

 Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a ceremónia után azt mondta: "ma a gyász napja van", három hős bajtársat, magyar katona földi maradványait hozták ma haza Horvátországból. Radnai Ádám százados, Konrád Dávid főhadnagy és Lőrincz Tamás zászlós kötelességük teljesítése közben, hazájuk szolgálatában hunytak el - tette hozzá.

Fotó: MTI / Mészáros János

Az eseményen részt vett dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke, továbbá dr. Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei főispán, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, illetve a vármegye és a város elöljárói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában