Növekedési pálya

2023.09.01. 23:33

Befektetésre ajánlja Magyarországot a Moody’s

A jó hírt pénteken késő este közösségi oldalán tudatta Varga Mihály pénzügyminiszter.

MW

Molnár Balázs, a beszélgetés moderátora (b), Varga Mihály pénzügyminiszter (k) és Pleschinger Gyula közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja (j) a Nemzeti valuta feladásásnak következményei című pódiumbeszélgetésen a Tranzit fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A pénzügyi tárca vezetője közölte: a nemzetközi hitelminősítő legfrissebb jelentésében megerősítette hazánk Baa2 adósbesorolását stabil kilátással.

A Moody’s kedvezően értékeli, hogy a magyar gazdaság jövőre visszatér a magas ütemű növekedési pályára, miközben a kormány jelentősen csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot

 – mutatott rá Varga Mihály.

Magyarországot a baloldali kormányzás kudarcának eredményeként 2006-tól kezdődően sorozatosan leminősítették. A nemzeti kormány sikeres gazdaságpolitikájával 2016/2017-től kezdődően több felminősítést is kapott az ország – emlékeztetett a pénzügyminiszter.

Jelenleg mindhárom nagy hitelminősítő két osztályzattal magasabbra sorolja hazánkat, mint az elmúlt évtized elején 

– hangsúlyozta a Varga Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában