Egyetért

2022.06.17. 18:10

Trump-párti amerikai szakértő üdvözli a globális minimumadó magyar elutasítását

Örömmel látom, hogy Magyarország elutasítja a versenyt a globális minimumadóért - írta a Twitteren Russ Vought, a Center for Renewing America nevű amerikai kutatóközpont elnöke.

Kiállt a magyar kormány globális minimumadót elutasító döntése mellett Russ Vought, a Center for Renewing America nevű amerikai kutatóközpont elnöke helyi idő szerint péntek reggeli Twitter-bejegyzésében.

"Örömmel látom, hogy Magyarország elutasítja a versenyt a globális minimumadóért, amelyet Joe Biden (amerikai elnök) adminisztrációja is szorgalmaz" - írta Vought, aki az előző, Donald Trump vezette amerikai elnökség idején a Fehér Ház irányítása alatt működő költségvetési iroda (OMB) vezetője volt, és a republikánus nemzeti-populista szárny egyik legbefolyásosabb szakmai alakjának tartják. A vezetése alatt álló központ dolgozza ki Trump híveinek jövőbeni külpolitikai stratégiáját. 

Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Luxembourgban, az európai uniós tagországok pénzügyminiszteri találkozóján jelentette be, hogy a globális minimumadó bevezetése adóemelést, a versenyképesség csökkenését és munkahelyek megszűnését jelentené Magyarországon, ezért a kormány a nemzetközi nyomás ellenére sem támogatja az erről szóló uniós irányelv elfogadását. 

"Magyarország nem gondolja, hogy amikor az energiaárak emelkednek, amikor a családokra nehezedő terhek gyarapodnak, amikor a vállalatokra leselkedő kihívások száma növekedik, akkor erre az intézkedésre sort lehetne keríteni" - fogalmazott a pénzügyminiszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában