Bulvár-celeb

2024.06.11. 05:05

Kiderült, mi lesz a Tompos Kátya gyógykezelésére szánt pénzzel

A Tompos Kátya gyógyítására a gyűjtést elindító Fábián Juli Emlékalapítvány bejelentette, hogy mi lesz az adományokból befolyt összeg sorsa.

MW

Fotó: Ladóczki Balázs/Origo

Aki szeretné visszakapni a közelmúltban meghalt Tompos Kátya gyógykezelésére szánt adományt, vagy annak egy részét, visszautalják számára – közölte a gyűjtést elindító Fábián Juli Emlékalapítvány hétfőn az MTI-vel.

Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes május 31-én hunyt el hosszan tartó betegség után, 41 évesen. Előzőleg külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek.
Az emlékalapítvány köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik támogatták a gyűjtést és azoknak is, akik részvétüket vagy együttérzésüket fejezték ki Tompos Kátya váratlan, tragikus halála kapcsán.

„Alapítványunk alapszabálya szerint a számlánkon megmaradt összeget a továbbiakban beteg, vagy nehéz helyzetben lévő zenészek és zeneipari háttérmunkások támogatására fordítjuk.

Más karitatív célokat nem támogathatunk, valamint más szektorban dolgozó személyek segítésére nincs módunk” – szerepel a közleményben.

A visszatérítési igényt az adományozónak e-mailben kell jeleznie az [email protected] címre, név, bankszámlaszám és az összeg megjelölésével (ezeknek meg kell egyezniük az eredeti utalás adataival). Arra is van lehetőség, hogy az adomány egy része az alapítványnál maradjon, erről a szándékról szintén e-mailben várnak nyilatkozatot, egyértelműen megjelölve a visszatérítendő és az alapítványnál maradó összeget.

„Amennyiben Kátya végakaratának szellemisége bármilyen formában testet ölt és erre jogilag lehetőségünk van, támogatni fogjuk teljes együttműködéssel. A visszafizetési nyilatkozatok beérkezésének határideje július 15. A visszatérítés pontos dátumát az igények beérkezése függvényében állapítják meg, erről értesítjük az érintetteket”

– áll a közleményben, melyből kiderül, hogy még nem lehet pontosan tudni, hogyan rendelkezett Tompos Kátya a halála előtt a megsegítésére szánt összeg sorsáról.

Énekes szerepei sorában fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze. Több filmben játszott főszerepet, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), a Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), a Nőm, nejem, csajomban (2012), a Coming outban (2013), a Valami Amerika 3-ban (2018) vagy a Most van most (2019) című alkotásban.

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!