Kihívásra fel!

2022.12.16. 09:47

Napi cuki: Emká, a Magyar Közút mentett kutyusa is karácsonyi csúnya pulcsit húzott

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói - a Gyermekgyógyítók - immár ötödik alkalommal rendezik meg a csúnya pulcsis kihívásukat a daganatos gyermekekért, ehhez csatlakozott idén a Magyar Közút mentett kutyusa is.

Forrás: Magyar Közút/Instagram

A Magyar Közút idén Emkával csatlakozott a Gyermekgyógyítók #csunyapulcsibansegitek kampányához, a karácsonyi pulcsis kutyáról készült fotókat a hivatalos Instagram oldalán posztolta a társaság. 

A Gyermekgyógyítók célja, hogy december 16-án, pénteken legyen 3000 csúnyapulcsis ember, aki csatlakozik az év legmókásabb jótékonysági kampányához, ami nemcsak egy jó móka, hanem közösségépítés, kiszakadás a karácsony előtti hajtásból, ráadásul egy fontos ügy támogatása is egyben. A szervezet ugyanis 'No Isolation' nevű okos eszközökre gyűjt, hiszen a beteg, kezelés alatt álló gyerekek hónapokra kiszakadnak a közösségből, ami lelkileg hatalmas megterhelés nekik a betegség mellett, az eszköz segítségével azonban úgy érezhetik, mintha ők is ott ülnének az iskolában, barátaik között. Láthatják az osztálytársaikat, beszélgethetnek velük, sőt jelentkezhetnek és válaszolhatnak a tanár kérdéseire - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Cél, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak és az őket gyógyító orvosok és ápolók a lehető legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a csöppségeket. Ehhez csak el kell küldeni a 49-es kódot a 13600-as telefonszámra, ezzel 500 Ft-tal támogatva a Gyermekgyógyítók munkáját. A bátrabbak és bevállalósabbak pedig vegyenek fel csúnya karácsonyi pulcsit és töltsenek fel magukról fotót a Facebook és/vagy Instagram profiljukra, ott pedig használják a #csunyapulcsibansegitek hashtaget, hogy országos mozgalommá nőhesse ki magát az esemény - írják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában